MijnStadstuin


Verbouw je eigen groenten, wij helpen je

FAQ

 
Kan ik zaden en plantjes kopen op MijnStadstuin?

Omdat we vorig jaar zijn blijven zitten met veel zaden en plantjes hebben we besloten dit jaar geen zaai,- en plantgoed aan te bieden op MijnStadstuin maar in plaats daarvan eind maart een markt te organiseren. Dat staat nu een beetje op losse schroeven in verband met corona. Jullie krijgen tijdig bericht als dit wel gaat lukken maar reken er niet direct op dat wij dit seizoen zaden kunnen aanbieden op MijnStadstuin.

Tip: De Bolster verkoopt via hun website – www.bolster.com – een groot aanbod aan biologische zaden die bij een besteding van 20 euro of meer gratis worden verzonden.

Het lukt mij niet om mijn tuinplan precies uit te voeren, wat nu?

Tuinieren is een vak waar je te maken hebt met levende natuurlijke aspecten die maar tot een bepaald punt kunnen worden beïnvloed door de mens. Hierdoor zal het nooit lukken om het tuinplan precies op het land te kopiëren. Het tuinplan is puur een hulpmiddel en moet geen last worden, dit zou zonde zijn. De natuur is voortdurend in beweging, een vaststaand plan kan dus allen als leidraad gezien worden en kan dus door het seizoen heen aangepast worden. De werkelijke tuin is waar het om gaat.

Wat is de invloed van de Tuinbutler?

De Tuinbutler is in eerste instantie puur ondersteunend. Heb je hem nodig, dan kun je een appèl op hem doen. Ook kan de Tuinbutler aangeven dat er onkruid gewied moet worden in de tuin. We streven ernaar om het onkruid onder controle te houden. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als er veel onkruid in de tuin komt kan dit voor de buren vervelend worden. Als de Tuinbutler dit signaleert zal hij u hiervan op de hoogte stellen. Na de tweede week zullen we gezamenlijk moeten kijken of het zelf lukt of dat de Tuinbutler deze taak over moet nemen. Dit zal dan gefactureerd worden als Tuinbutler uren.

Verbouw je eigen groenten, wij helpen je