MijnStadstuin


Verbouw je eigen groenten, wij helpen je

FAQ

Welke groentes kan ik via MijnStadstuin kopen?

Aan de software van de tuinplanner is een filter toegevoegd waardoor het overzichtelijk is welke gewassen via MijnStadstuin te verkrijgen zijn. Een ieder is daarnaast volledig vrij om ook zelf zaden te bestellen.

Waarom zou ik via MijnStadstuin zaad en plantgoed kopen?

Aangezien MijnStadstuin gezamenlijk de bestelling plaatst bij de Bolster en wij een korting hebben onderhandeld is het goedkoper om bij ons de zaden te kopen.

Biologisch plantgoed is voor particulieren nauwelijks te krijgen. Wij kunnen bij Jongerius biologisch plantgoed inkopen.

Wat kost een plantje?

Een beetje afhankelijk van het gewas moet je denken tussen de €0,25 en €0,50. Tomaten- en aardbeienplanten zijn duurder. De precieze exacte prijzen staan in de map waar je bestellingen kunt noteren.

In de tuinplanner heb ik gezien dat ik deze week sla kan gaan planten. Wat worden mijn volgende praktische stappen?

In de even weken komt het plantgoed binnen op het land. De eerste levering zal komen in week 14. In onze nieuwe kas staat het plantgoed uitgestald. Hier kun je dan nog kiezen welke soort sla je dan wil gaan planten.

De sla staat dus voor je klaar in de kas. De keuze voor de specifieke soort sla kun je ter plekke in de kas maken. Er zal uiteraard een tuinbutler aanwezig zijn om hierbij te assisteren en de administratie bij te houden.

Hoe weet ik dan wanneer welk plantgoed op het land komt?

In de loop van het jaar wordt bekend welke gewassen wanneer binnen gaan komen.

In de even weken hierna zal er ook nog plantgoed binnen gaan komen. Afhankelijk van de afname kunnen we bepalen hoeveel en van welk gewas.

Hoe zit het met de facturering?

Iedere maand zal er een factuur komen met de tuinhuur en met de afgenomen overige producten of diensten. Abonnementsgeld wordt vooraf gefactureerd en plant-/ zaaigoed, ed. wordt achteraf gefactureerd.

Mag ik ook zelf zaden meenemen?

Dit mag zeker. Wel willen we vanuit ons ideaal MijnStadstuin biologisch laten zijn. Heb je twijfels over zaaigoed, kun je altijd de tuinbutler raadplegen. Genetisch gemanipuleerd zaad kunnen we niet toestaan. Het grote voordeel van het kopen van de zaden bij MijnStadstuin is dat ze goedkoper zijn. Omdat wij groot in kunnen kopen en een korting hebben weten te bedingen.

Het lukt mij niet om mijn tuinplan precies uit te voeren, wat nu?

Tuinieren is een vak waar je te maken hebt met levende natuurlijke aspecten die maar tot een bepaald punt kunnen worden beïnvloed door de mens. Hierdoor zal het nooit lukken om het tuinplan precies op het land te kopiëren. Het tuinplan is puur een hulpmiddel en moet geen last worden, dit zou zonde zijn. De natuur is voortdurend in beweging, een vaststaand plan kan dus allen als leidraad gezien worden en kan dus door het seizoen heen aangepast worden. De werkelijke tuin is waar het om gaat.

Wat is de invloed van de Tuinbutler?

De Tuinbutler is in eerste instantie puur ondersteunend. Heb je hem nodig, dan kun je een appèl op hem doen. Ook kan de Tuinbutler aangeven dat er onkruid gewied moet worden in de tuin. We streven ernaar om het onkruid onder controle te houden. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als er veel onkruid in de tuin komt kan dit voor de buren vervelend worden. Als de Tuinbutler dit signaleert zal hij u hiervan op de hoogte stellen. Na de tweede week zullen we gezamenlijk moeten kijken of het zelf lukt of dat de Tuinbutler deze taak over moet nemen. Dit zal dan gefactureerd worden als Tuinbutler uren.

Verbouw je eigen groenten, wij helpen je