MijnStadstuin


Verbouw je eigen groenten, wij helpen je

Samen Tuinieren

Gemeenschappelijke tuin én kindertuin in Amsterdam West

In de miniboeren tuinen bij MijnStadstuin ben je in je element, letterlijk en figuurlijk. Stadsboer en tuincoach Dave ontvangt en begeleidt je in de gezellige tuin. Miniboeren omdat het gaat om een kleinschalige tuin, én omdat er speciale aandacht is voor kinderen. Iedereen is van harte welkom om met de handen in de aarde te komen wroeten en de heerlijkste groenten te telen. In de gemeenschappelijke tuin telen we samen met een leuke groep mensen onze groenten. In de speciale kindertuin zijn de kinderen de baas…

In de miniboeren tuin geen rechte en kale akkers maar organische vormen en overal groeit en bloeit vanalles. Er staat zo’n ouderwetse glazen kas, er is een takkenril, verspreid staan fruitbomen en bessenstruiken. We maken wilgentenen huisjes en er zijn bankjes om in de buitenlucht te zitten en te kletsen. In de sloot plonzen de kikkers, een vuurplaats maakt de elementen compleet.

Uiteraard is de teelt biologisch en er zijn zeker elementen van de permacultuur te herkennen, maar ook van de biologisch dynamische landbouw. In de miniboeren tuin spelen we met de elementen, aarde, water, vuur en lucht. Met zorg en aandacht wordt er groente en fruit verbouwd. Het is geen grote tuin, het gaat namelijk niet in de perse om een grote productie, maar om het verbouwen en verzorgen van groenten, en van jezelf. Al is uiteraard een heerlijke oogst ook niet weg.

Praktisch en kosten

Voor 150 euro per volwassene kun je deelnemen aan de gemeenschappelijke tuin. Daarvoor mag je het hele seizoen in de tuin komen, krijg je kennis over tuinieren en kun je je eigen groenten oogsten. En uiteraard heerlijk buiten zijn in de mooie tuin.

Voor 75 euro kan je kind een heel seizoen (april-november) in een vast groepje meewerken en plezier hebben in en om de kindertuin. Het betreft dan om de week de zondagmiddag van 14u-17u. Kinderen uit Amsterdam Oost kunnen op deze zondagen meerijden in de camper met Stadsboer Dave en dochter Stella.
Een super leuk sportief, groen en leerzaam kinderfeestje in de kindertuin kan ook. Prijs daarvan is afhankelijk van de wensen.

Kijk op de speciale miniboeren website www.miniboeren.nl voor meer informatie. Of vul het onderstaande formulier in.

 

IN HET KORT

In de gemeenschappelijke tuin kun je voor 150 euro per volwassene:
– Het hele jaar de mooie en eetbare tuin bezoeken
– Kennis opdoen over biologisch tuinieren
– Je eigen biologische groenten oogsten
– De drukte van de stad even achter je laten
– Gezamenlijk koken met verse groenten
– En nog veel meer…

In de kindertuin kunnen kinderen voor 75 euro:
– Onder begeleiding een seizoen lang tuinieren
– Kennis opdoen over hoe alles groeit en bloeit
– Vrijuit buiten ontdekken en bewegen
– Leren bouwen en fikkie stoken
– Zelf gezond eten maken en opeten
– En nog veel meer…

Contact formulier

  Ja, ik heb interesse de gemeenschappelijke tuin of de kindertuin. Als je dit formulier invult neem ik contact op om verdere afspraken te maken en/of eventuele vragen te beantwoorden.

  Naam

  Straat

  Huisnummer

  Postcode

  Woonplaats

  Email

  Telefoonnummer

  Verbouw je eigen groenten, wij helpen je