MijnStadstuin


Verbouw je eigen groenten, wij helpen je

Eerste amsterdamsche wormenkwekerij

bord ingang Eerste Amsterdamsche Wormenkwekerij

Gelijk als je het terrein van MijnStadstuin oploopt zie je rechts (achter de Parking) de Eerste Amsterdamsche Wormenkwekerij. Het lijkt een stille bedoening daar, maar in de geulen in de grond wonen duizenden wormen. Lekker beschut en in open zakken in de grond worden ze daar opgeleid tot wormenhotel-bewoner in de stad. Een verantwoordelijke taak waar je een gedegen training voor nodig hebt.

Hier wennen de Eisenia Fetida alvast aan het eten zoals dat uit de keukens komt in de stad. Ze zijn trouwens dol op groente en fruit, maar ook op koffieprut en papier!

Als ze zich comfortabel voelen blijven ze, uit zichzelf, in de geulen op de kwekerij. Ze kunnen dus gewoon weg als ze niet willen.

Stichting Buurtcompost

Eenmaal gewend aan het eten gaan zo op missie in de grote stad. Door de jongens en meisjes van Stichting Buurtcompost worden ze naar een mooi wormenhotel gebracht.
Dat kan in Amsterdam zijn maar soms moeten ze wat verder naar bijvoorbeeld Lelystad, Hilversum, Groningen of Delft.
Ze krijgen een paar daagjes om te wennen aan hun nieuwe huis en dan wordt hun wormenhotel feestelijk geopend en krijgen ze eten van zo’n 20-25 gezinnen die rondom dit wormenhotel wonen. Zo maken de wormen dagelijks, van GFT-afval wat anders weggegooid zou worden, kilo’s van de meest rijke compost die er bestaat.

Wil je nog meer mooie verhalen lezen over onze wormen en hun spannende avonturen? Kijk dan op wormenhotel.nl

main image

 

Verbouw je eigen groenten, wij helpen je