top of page
Kopie van DSC08142.jpg
Gras Rand (1).png
Waves Achtergrond.png

ONDERNEMERS

Stadsgroenteboeren.jpg
Box1.png

DE STADSGROENTEBOER

Groenhartig_02.jpeg
Upzwam_edited.jpg
Vector 56.png

FUNGIDELIC

FUNGIDELIC kweekt eetbare paddenstoelen  op voedingsbodems gemaakt van reststromen als houtsnippers en koffiedik, en daarnaast de techniek ontwikkelt om op deze manier stadslandbouw te bedrijven.

Aan de westrand van Amsterdam verbouwen wij, de Stadsgroenteboeren, meer dan 60 verschillende groenten en meer dan 15 kruiden voor de lokale gemeenschap en de leden van onze Community Supported Agriculture (CSA). De boerderij is klein, en toch produceren we een aanzienlijke hoeveelheid voedsel met behulp van bio-intensieve technieken. We zorgen dat de grond vruchtbaar en gezond is door het gebruik van compost, groenbemesters, en de vele andere ingenieuze manieren die de natuur biedt om de kwaliteit van de grond te verbeteren.

Box1.png

Wij telen een grote diversiteit aan salades, groenten, kruiden, eetbare bloemen, microgroenten en kleinfruit voor de Amsterdamse chef-koks die graag met lokale producten uit het seizoen werken. Van een kleurrijke seizoenssalademix tot de knapperige crosne en de ‘gewone’ bospeentjes en heerlijke bietjes, tot de relatief onbekende tomatillo, extra crunchy zomerraapjes, geurende citrus-afrikaantjes, en heerlijk winterse zonnewortel. Het totale productaanbod ligt tussen de 60 en 90 verschillende producten gedurende het hele seizoen.

REGENERATIEVE

GROENHARTIG

paul wiering.jpeg
Box2.png

BIOLOGISCHE KWEKERIJ WIERING

Januari 2014 startte Paul Wiering zijn kwekerij. Uit idealisme en overtuiging kweekt hij op biologische en ecologische wijze bamboes, siergrassen, vaste tuinplanten en tuinkruiden in potten. De planten worden daar sterker van, slaan veel beter aan in tuinen en het milieu wordt zo min mogelijk belast.

MijnStadstuin BIEDT een kleurrijke groep startende ondernemers de ruimte om gezamenlijk te werken aan alternatieven voor het bestaande landbouwsysteem. 

inge natuurtalent.jpeg
Box1.png

Wij transformeren koude, harde en levenloze buitenruimtes in biodiverse landschappen.

Ik ben de tuinvrouw uit Amsterdam die je helpt om jouw buitenruimte te transformeren naar een prettige tuin, dakterras of balkon. Een groene buitenkamer waar je met plezier kunt ontspannen.

Het Natuurtalent gebruikt de natuur als inspiratiebron. Er zijn geen betere en ontwerpen te vinden als in de natuur zelf.

Willen we klimaatverandering en de neerwaardse spiraal waarin de biodiversiteit zich bevindt stoppen dan is wereldwijde vergroening een krachtige tool.

Ook in de stad kun je met iedere vierkante meter een verschil maken.

HET NATUURTALENT

bottom of page