top of page
Foto Drone Zijaanzicht _edited_edited_ed
Gras Rand (1).png

REGENERATIEVE PROJECTen

Waves Achtergrond.png
DJI_0570 (3)_edited.jpg
Box1.png

VoedselBOS AMSTERDAM

compost hoop_edited.png
PHOTO-2022-07-15-12-28-45_edited.jpg
Vector 55.png
IMG_3305_edited.jpg
Box2.png

BOSTENT

Frame 135 (1).png
Logo Mijnstadstuin _geen witte vierkante achtergrond (1).png

check onze socials

contact

Frame 137.png
Frame 136.png
Frame 138.png

MijnStadstuin
Nico Broekhuysenweg 22
1067 HT Amsterdam

info@mijnstadstuin.nl

NIEUWSBRIEF

Bedankt en veel leesplezier!

HOP 

Huur onze bostent voor je verjaardag, borrel, lezing, kinderfeestje of ander event! 

Het voedselbos past goed bij de regeneratieve principes die wij hanteren op MijnStadstuin. Door de grote variëteit aan bomen, planten en gewassen is het mogelijk om meer water vast te houden en op te slaan dan bij gangbare landbouw, het trekt daarnaast een grote verscheidenheid aan dieren en insecten aan, en past zeer goed bij het dieet van de toekomst met veel eiwithoudende gewassen en veel noten en fruit, ook herstelt een voedselbos de aarde waarop deze is aangeplant doordat het een levend ecosysteem stimuleert en ruimte creeert voor micro-organismen om zich te vestigen, daarnaast heeft het op den duur een grotere en voedzamere opbrengst dan gangbare landbouw. 

 

In 2016 is er begonnen met de aanleg van een voedselbos van 6.000 m2. In ons voedselbos zijn meer dan 160 verschillende varieteiten aan bomen en gewassen. 

Vector 56.png

Om alles op MijnStadstuin goed te laten groeien kiezen wij het liefst voor compost. Een prachtig natuurlijk product dat bovendien perfect past bij de regeneratieve principes die MijnStadstuin aanhangt. Samen met de ondernemersvereniging Tuinen van West zijn wij daarom begonnen met het verwaarden van lokaal groen-’afval’ tot zeer vruchtbare compost. Onze compost is:

  • Lokaal, we werken uitsluitend met groen uit de buurt.

  • Verbeterd de kwaliteit van de Grond, door de vele microben en insecten die erop afkomen.

  • Goed voor de Biodiversiteit, doordat we werken met compost in plaats van kunstmest.

  • Circulair, groen-’afval’ wordt hoogwaardige compost.

  • Beter voor de Waterhuishouding, doordat het gezonde grond creëert die water op kan slaan

  • CO2 vastleggend, doordat compost zorgt voor een grond met levende ecosystemen en micro-organismen kan deze overtollige CO2 opslaan en vastleggen.

Samen met bierbrouwer Oedipus Brewing verbouwen we een groot aantal soorten hop die zij vervolgens gebruiken om bier van te maken. Voor hen leuk omdat ze veel leren van het proces van planten, groeien, oogsten en verwerken en voor ons leuk omdat we graag met deze biertjes proosten na een dag hard werken in de moestuinen. 

COMPOST

Wij ontplooien ook een aantal regeneratieve projecten op eigen initiatief. Er is een voedselbos van ruim 6000m2, er wordt  compost gemaakt van groen-’afval’ uit de buurt en er wordt samen met bierbrouwer Oedipus hop verbouwd.

bottom of page